Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z łazankami

Kapuśniak z łazankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 17350

Propozycja na lekki, pożywny kapuśniak ze słodkiej kapusty.

Składniki

  • 1 mała kapusta
  • 1 duża marchew
  • 1 mały seler
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 200 g makaronu łazanki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • koperek
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem 20 min.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min pod przykryciem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości.

    Całość doprawimy kminkiem, solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń