Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i bardzo smaczna zupa, z wykorzystaniem resztek domowych wędlin.
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować.
Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy.
Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Zupa przygotowywana na bulionie z kości wołowo-wieprzowych.
Odsłon: 1766
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 88
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 474
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 444
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 88
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 474
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 444
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody by zmiękły. Wodę po moczeniu grzybów-zachować. Wędliny przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki , seler, marchewkę , liście i ziele. Zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut. Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wodę , w której się moczyły. Gotować kolejne pół godziny. Wędliny wyjąć łyżką cedzakową i dowolnie pokroić. Dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1581
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2216