Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Składniki
U mnie gotuje się konkretne zupy, trzeba się nią najeść bo nie ma drugiego :) Żeberka włożyłam do garnka czterolitrowego z dwoma litrami wody. Dodałam ziele i liść laurowy. Zupa w sumie będzie się gotowała godzinę od zagotowania. Po pół godzinie dodałam pokrojone warzywa w kosteczkę a ziemniaki w kostkę i kaszę. Na piętnaście minut przed końcem dodałam pokrojoną w kostkę kapustę. Pod sam koniec zupę doprawiłam sola i chili, a po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek.
Zupę podałam z żeberkiem z wyjętą kością. Smacznego :)