Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni rosyjskiej
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44478
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 206
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44478
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 206
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Składniki
Łodygi selera, marchew oraz rzepę obrałem, pokroiłem w słupki, a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa obsmażyłem na maśle, przełożyłem do garnka, zalałem bulionem i szklanką wody, gotowałem 30 minut. Poszatkowaną kapustę dodałem do gotującej się zupy. Dodałem pieprz, ziele angielskie, sól, i liść laurowy. Gotowałem kilka minut. W międzyczasie obrałem jabłka, wypestkowałem, pokroiłem w drobną kostkę, dołożyłem do zupy.
Gotowałem kapuśniak jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania wlałem do niej kwas ogórkowy, zagotowałem. Podałem z razowym chlebem. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.