Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna I sycaca ale przede wszystkim rozgrzewającą zupa na chłodne dni
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5851
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5623
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5851
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5623
Składniki
Wloszczyzne umyć, obrać, opłukać i zalać wodą około 5 szklanek. Osolić, dodać umyte żeberka, dodać liść laurowy óraz ziele angielskie, gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrojoną kapustę z niewielka ilością wody. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w niewielką kostkę I ugotować w lekko osolonej wodzie. Wywar przecedzić, z miękkich żeberek usunąć kości, mięso i wloszczyzne pokroić w kostkę I połączyć z kapustą i wywarem dodać ziemniaki. Słoninę podsmażyć z cebula pokrojoną w kostkę I mąką na jasnozłoty kolor, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą. Przyprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Gotowe. SMACZNEGO!!!