Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna I sycaca ale przede wszystkim rozgrzewającą zupa na chłodne dni
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Wloszczyzne umyć, obrać, opłukać i zalać wodą około 5 szklanek. Osolić, dodać umyte żeberka, dodać liść laurowy óraz ziele angielskie, gotować. W osobnym naczyniu ugotować pokrojoną kapustę z niewielka ilością wody. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w niewielką kostkę I ugotować w lekko osolonej wodzie. Wywar przecedzić, z miękkich żeberek usunąć kości, mięso i wloszczyzne pokroić w kostkę I połączyć z kapustą i wywarem dodać ziemniaki. Słoninę podsmażyć z cebula pokrojoną w kostkę I mąką na jasnozłoty kolor, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą. Przyprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Gotowe. SMACZNEGO!!!