Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3519
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
Składniki
Żeberka obsmażymy na patelni (ja zrobiłam to w dużym garnku), po podsmażeniu dolewamy około 2 litry wody i gotujemy aż żeberka zmiękną. Następnie dorzucamy pokrojoną w pół plasterki marchewkę, całą pietruszkę, seler, por. Ziemniaki obieramy kroimy w średniej wielkości kostkę. Gdy nasza włoszczyzna jest już prawie miękka (gdy pietruszka, por i seler są już miękkie wyciągam je z garnka) dorzucamy pokrojone ziemniaki i gotujemy.
W między czasie kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na patelni. Gdy ziemniaki i marchew są miękkie dorzucam przysmażoną kiełbasę. Zupę solę i pieprze. Na tłuszczu, który wytopił się z kiełbasy robię zasmażkę czyli wsypuję łyżkę mąki, mieszam a potem dolewam z 2 chochelki wywaru z zupy. Taką zasmażkę dodaję do zupy mieszając aby nie powstały grudki. Zupę solimy i pieprzymy do smaku i dorzucamy posiekaną natkę pietruszki lub koperku. Na koniec dodajemy śmietankę (ja najpierw hartuję ją z gorącym wywarem) i zagotować.