Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pożywna zupa.
deska do krojenia, nóż , garnek, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14406
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19508
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14406
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19508
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13160
Składniki
Skrzydełka umyć umieścić w garnku. Warzywa obrać, umyć , pokroić w kostkę, dodać do skrzydełek. Zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą , gotować 10 minut, dodać makaron i całość gotować do miękkości makaronu. Wyjąć skrzydełka obrać , mięso dodać do zupy , dodać śmietanę , doprawić pieprzem, chwilę gotować. Plastry boczku pokroić w mniejsze części , usmażyć na patelni. Każdą porcję przed podaniem posypać pietruszką , dodać chipsy boczkowe. Można jak kto lubi dodać grzanki.