Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tę zupę bo błyskawicznie się ją przygotowuje i ma konkretny wyrazisty smak.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
Składniki
Do garnka, w którym będziemy gotować zupę wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną z błony kaszankę, pęczek włoszczyzny i przekrojoną na pół cebulę. Zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 min. aż ziemniaki staną się miękkie. Wówczas wyciągamy pęczek włoszczyzny, zostawiając marchewkę, którą kroimy w plasterki i wkładamy z powrotem do garnka. Zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem i zabielamy kilkoma łyżkami śmietany. Chwilkę gotujemy i gotowe. Uwaga! Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli do jej przygotowania użyjemy jako bazy - wodę pozostałą z parzenia swojskiego boczku lub szynki.