Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy mogę gotować i jeść codziennie :) Pierwsze miejsce w tej kategorii ma żurek, a zaraz po nim pomidorowa :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 989
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 59
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 177
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 989
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 59
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 177
Składniki
Z ćwiartki kurczaka ściągamy skórę i dokładnie płuczemy w zimnej odzie. Warzywa oczyszczamy, płuczemy i wkładamy wraz z mięsem do garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu gotujemy godzinę.
Następnie wyciągamy z wywaru warzywa i mięso. Wlewamy przecier lub zmiksowane pomidory z puszki. Doprawiamy keczupem, solą i pieprzem.
Jeżeli lubicie w zupie dodatek warzyw to zlecam marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, mięso oddzielić od kości i wrzucić wszystko do garnka z zupą. Posypać obficie zieloną pietruszką. Taką zupę można podać solo lub dodać ugotowany ryż albo makaron.