Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem zimno i ponuro, a wokół szaleją wirusy przychodzi ochota na danie z dużą dawką witaminy C, mocno rozgrzewające i jednocześnie pożywne. I tak ugotowałam mocno kminkowy kapuśniak z grochem z dużą ilością czosnku i papryką chili. Grzeje na prawdę mocno i jest przepyszny.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7141
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7141
Składniki
Obrane ziemniaki kroję w grubą kostkę a marchewkę w półtalarki. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzewam trochę oleju, wrzucam ziemniaki i marchew, dodaję kminek i podsmażam kilka minut cały czas mieszając aby warzywa nie przywarły.
Wlewam bulion warzywny i wsypuję groch. Gotuję do miękkości warzyw ok. 15 min. Po 15 min. Dodaję kapustę i gotuję jeszcze ok. 25-30 min.
Na koniec dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i pieprz. Mój kapuśniak już nie potrzebował soli. Mieszam. Jak zupa jest za gęsta dodaję przegotowanej wody. Kapuśniak gotowy!