Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem zimno i ponuro, a wokół szaleją wirusy przychodzi ochota na danie z dużą dawką witaminy C, mocno rozgrzewające i jednocześnie pożywne. I tak ugotowałam mocno kminkowy kapuśniak z grochem z dużą ilością czosnku i papryką chili. Grzeje na prawdę mocno i jest przepyszny.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 142
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 199
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 141
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 142
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 199
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 141
Składniki
Obrane ziemniaki kroję w grubą kostkę a marchewkę w półtalarki. Na dnie garnka z grubym dnem rozgrzewam trochę oleju, wrzucam ziemniaki i marchew, dodaję kminek i podsmażam kilka minut cały czas mieszając aby warzywa nie przywarły.
Wlewam bulion warzywny i wsypuję groch. Gotuję do miękkości warzyw ok. 15 min. Po 15 min. Dodaję kapustę i gotuję jeszcze ok. 25-30 min.
Na koniec dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i pieprz. Mój kapuśniak już nie potrzebował soli. Mieszam. Jak zupa jest za gęsta dodaję przegotowanej wody. Kapuśniak gotowy!