Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupa na obiad.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 15
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 99
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 112
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 128
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 15
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 99
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 112
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Na dwóch łyżkach masła przysmażyć posiekaną cebulę i drobno pokrojone ziemniaki. Następnie wlać ½ litra bulionu, dodać pomidory w zalewie i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. W między czasie na dwóch łyżkach masła z mąką przysmażyć posiekany czosnek, wlać resztę bulionu, dodać szpinak, doprawić do smaku, połączyć ze śmietaną i wymieszać. Pomidorówkę zmiksować. Obie zupy rozlać jednocześnie na talerze ostrożnie, tak aby się nie wymieszały. Zupę szpinakową ozdobić serem a pomidorową świeżymi ziołami i pomidorkami.