Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupa na obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5877
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18565
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5877
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18565
Składniki
Wykonanie: Na dwóch łyżkach masła przysmażyć posiekaną cebulę i drobno pokrojone ziemniaki. Następnie wlać ½ litra bulionu, dodać pomidory w zalewie i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. W między czasie na dwóch łyżkach masła z mąką przysmażyć posiekany czosnek, wlać resztę bulionu, dodać szpinak, doprawić do smaku, połączyć ze śmietaną i wymieszać. Pomidorówkę zmiksować. Obie zupy rozlać jednocześnie na talerze ostrożnie, tak aby się nie wymieszały. Zupę szpinakową ozdobić serem a pomidorową świeżymi ziołami i pomidorkami.