Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupa na obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117668
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1879
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117668
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1879
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Składniki
Wykonanie: Na dwóch łyżkach masła przysmażyć posiekaną cebulę i drobno pokrojone ziemniaki. Następnie wlać ½ litra bulionu, dodać pomidory w zalewie i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. W między czasie na dwóch łyżkach masła z mąką przysmażyć posiekany czosnek, wlać resztę bulionu, dodać szpinak, doprawić do smaku, połączyć ze śmietaną i wymieszać. Pomidorówkę zmiksować. Obie zupy rozlać jednocześnie na talerze ostrożnie, tak aby się nie wymieszały. Zupę szpinakową ozdobić serem a pomidorową świeżymi ziołami i pomidorkami.