Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krem warzywny z dodatkiem mięsa kurczaka i kolorowej papryki. Bardzo szybka i zdrowa zupa którą dzieci uwielbiają. Potrawa pięknie się prezentuje i jest pełna witamin.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 864
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 864
Składniki
Do garnka dodajemy marchew, fasolę, cebulę, ząbki czosnku i łyżkę przyprawy gyros. Zalewamy litrem wody i gotujemy przez 30 minut. Następnie blendujemy na gładki krem.
Paprykę i szczypiorek drobno kroimy. Odkładamy do dekoracji.
Mięso kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Obsypujemy przyprawą gyros i smażymy na rozgrzanym oleju.
Porcję zupy podajemy z dodatkiem pokrojonej papryki, podsmażonego mięsa i posiekanego szczypiorku. Smacznego!