Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupa z suszonych prawdziwków. Ugotowałam do niej tortellini. Jak nie lubicie delikatnych grudeczek to możecie dodatkowo zupę przetrzeć przez sito. Ja podałam ją zblendowaną bez przecierania. Zupa smaczna choć na kostkach rosołowych. Ale chyba mnie za nie nie zlinczujecie ???
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 62
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 62
Składniki
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu i wyjąć na talerz łyżką cedzakową. Grzyby namoczyć a potem łyżką cedzakową przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać pokrojoną w plastry marchewkę oraz kostki ( jeśli macie domowy bulion lub rosół to użyjcie go pomijając kostki i wodę ) i gotować do miękkości.
Na patelnię wlać odrobinkę oleju i wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić ją a potem dodać pokrojony czosnek i smażyć chwilkę. Cebulę i czosnek przełożyć do garnka z grzybami i marchewką, dodać serek i przyprawy do smaku i zagotować. Odłożyć kilka plasterków ugotowanych grzybów do dekoracji.
Wszystko w garnku zmiksować blenderem i na koniec dodać zahartowaną śmietankę w odrobinie zupy. Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Na talerze rozlać zupę, nałożyć tortellini i udekorować odłożonymi grzybami i natką pietruszki.