Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa która swoim kolorom i smakiem zachęca do jedzenia. Moja rodzina się w niej zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1787
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8338
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253296
Polecam.
Odsłon: 1426
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1787
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8338
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253296
Polecam.
Odsłon: 1426
Składniki
Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażam. Dodaję umytą i pokrojoną cukinię razem ze skórą i chwilę przesmażam. Zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Około 5-10 minut. Zupę miksuję blenderem, dodaję pokrojony koperek i dalej miksuję. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jogurtem, papryczką, koperkiem i kawałkami cukinii oraz pieprzem czerwonym.