Do góry

Zupy Przepis na:

Krem marchwiowo-pietruszkowy

Krem marchwiowo-pietruszkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4973

Dodano:

Odsłon: 1986

Przygotowania do świąt pełną parę, ale jeść trzeba i teraz. Zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci. Dlatego dzisiaj zapraszam na ekspresową i zdrową zupę krem z marchewki i pietruszki. Niby proste, ale dobór przypraw sprawia, że jest ona bardzo wyrazista. :)

Składniki

  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Por mały kawałek
  • Masło 1 łyżka
  • Woda wedle uznania
  • Papryka słodka 1/2 łyżeczka
  • Papryka ostra szczypta
  • Curry 1/2 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem marchwiowo-pietruszkowy

Przygotowanie

  1. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na małe kawałki.

    Por pokroić w pióra, podsmażyć na masełku. Następnie dodać marchew i pietruszkę. Zalać wodą (wedle uznania). Gotować do miękkości warzyw. Gdy są miękkie zblendować, doprawić przyprawami.

  2. :)

  3. Smacznego!

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń