Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania do świąt pełną parę, ale jeść trzeba i teraz. Zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci. Dlatego dzisiaj zapraszam na ekspresową i zdrową zupę krem z marchewki i pietruszki. Niby proste, ale dobór przypraw sprawia, że jest ona bardzo wyrazista. :)
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na małe kawałki. Por pokroić w pióra, podsmażyć na masełku. Następnie dodać marchew i pietruszkę. Zalać wodą (wedle uznania). Gotować do miękkości warzyw. Gdy są miękkie zblendować, doprawić przyprawami.
:)
Smacznego!
:)