Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, zielona zupa na wywarze z gołębia....serdecznie polecam !
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 668
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 116
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 668
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 116
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1261
Składniki
Na oliwie podsmażyć czosnek, po czym dodać szpinak. Smażyć przez kilka minut. Z gołąbka przygotować wywar i gotować przez ok. 45-60 min. Następnie dodać obrane i pokrojone ziemniaki i pietruszkę. Gotować przez ok. 15 min. Doprawić do smaku. Dodać szpinak i gotować jeszcze przez kilka minut.
Gołąbka wyciągnąć, ostudzić. Do zupy dodać serek topiony i całość dokładnie zmiksować.
Mięso z gołąbka obrać i przełożyć do miseczki. Zalać gorącą zupa i można dodać kleksa ze śmietany. Smacznego!