Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i niezwykle lekkie i kolorowe danie. Robi się je błyskawicznie i całkiem tanio. Idealne dla osób, które późno wracają z pracy i nie mają za dużo czasu na gotowanie.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
Składniki
Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wrzątku.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie. W tym czasie umyte łodygi brokułów kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażyć przez około 10 minut, po czym dodać 30 g płatków migdałowych. Podsmażamy do momentu, aż migdały się zarumienią (około 3 minut), cały czas mieszając.
Podsmażoną cebulę z migdałami i łodygami brokuła wrzucamy do ugotowanego rosołu. Gotujemy niecałe 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone różyczki brokułów i gotować przez kolejne 10 minut.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Po lekkim ostygnięciu zmiksować zupę. Dodać śmietanę. Po wlaniu na talerz udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi oraz ptysiami/grzankami.
Smacznego :)