Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i niezwykle lekkie i kolorowe danie. Robi się je błyskawicznie i całkiem tanio. Idealne dla osób, które późno wracają z pracy i nie mają za dużo czasu na gotowanie.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wrzątku.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie. W tym czasie umyte łodygi brokułów kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażyć przez około 10 minut, po czym dodać 30 g płatków migdałowych. Podsmażamy do momentu, aż migdały się zarumienią (około 3 minut), cały czas mieszając.
Podsmażoną cebulę z migdałami i łodygami brokuła wrzucamy do ugotowanego rosołu. Gotujemy niecałe 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone różyczki brokułów i gotować przez kolejne 10 minut.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Po lekkim ostygnięciu zmiksować zupę. Dodać śmietanę. Po wlaniu na talerz udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi oraz ptysiami/grzankami.
Smacznego :)
Muszę się podzielić z Wami tym przepisem z tej racji ,iż jest to najlepsza zu...
Odsłon: 4123
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 71
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 102
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 84
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 91
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 71
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 102
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 84
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 91
Składniki
Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wrzątku.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie. W tym czasie umyte łodygi brokułów kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażyć przez około 10 minut, po czym dodać 30 g płatków migdałowych. Podsmażamy do momentu, aż migdały się zarumienią (około 3 minut), cały czas mieszając.
Podsmażoną cebulę z migdałami i łodygami brokuła wrzucamy do ugotowanego rosołu. Gotujemy niecałe 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone różyczki brokułów i gotować przez kolejne 10 minut.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Po lekkim ostygnięciu zmiksować zupę. Dodać śmietanę. Po wlaniu na talerz udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi oraz ptysiami/grzankami.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa minestrone
Zupy
Zupa pomidorowa
Zupy
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupa minestrone
Minestrone to prawdziwie włoska potrawa, w której nie brakuje warzyw i aromat...
Odsłon: 2809
Zupa pomidorowa
Pyszna aromatyczna zupa na podsmażanych na maśle pomidorach
Odsłon: 59