Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i aksamitny! Taki właśnie jest krem z cukinii z grillowanym czosnkiem. Krem z cukinii z grillowanym czosnkiem podobnie jak inne zupy kremy to bomba witaminowa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Cukinie umyj i z pomocą obieraczki do warzyw odetnij z każdej po 4 paski. Resztę cukinii pokrój drobniej.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w pióra a 1 ząbek czosnku w równe plasterki, drugi dowolnie posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i dodaj pokrojony w równe plasterki czosnek oraz paski z cukinii. Paski z cukinii zblanszuj moment a czosnek do zarumienienia.
Na tą samą patelnię wlej ponownie odrobinę oliwy i dodaj drugi ząbek czosnku oraz cebulę. Chwilę przesmaż i dodaj cukinię oraz ziemniaki. Posól i popieprz do smaku i smaż co jakiś czas mieszając około 5 minut.
Przesmażone warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem warzywnym. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut aż ziemniaki zmiękną. W międzyczasie dodaj serek śmietanowy. Kiedy warzywa będą już gotowe, zupę zmiksuj na gładki krem.
Serwuj krem w miseczkach, udekorowany przygotowanym wcześniej czosnkiem i blanszowanymi paskami cukinii, skropiony oliwą z oliwek.