Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i aksamitny! Taki właśnie jest krem z cukinii z grillowanym czosnkiem. Krem z cukinii z grillowanym czosnkiem podobnie jak inne zupy kremy to bomba witaminowa.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Cukinie umyj i z pomocą obieraczki do warzyw odetnij z każdej po 4 paski. Resztę cukinii pokrój drobniej.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w pióra a 1 ząbek czosnku w równe plasterki, drugi dowolnie posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i dodaj pokrojony w równe plasterki czosnek oraz paski z cukinii. Paski z cukinii zblanszuj moment a czosnek do zarumienienia.
Na tą samą patelnię wlej ponownie odrobinę oliwy i dodaj drugi ząbek czosnku oraz cebulę. Chwilę przesmaż i dodaj cukinię oraz ziemniaki. Posól i popieprz do smaku i smaż co jakiś czas mieszając około 5 minut.
Przesmażone warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem warzywnym. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut aż ziemniaki zmiękną. W międzyczasie dodaj serek śmietanowy. Kiedy warzywa będą już gotowe, zupę zmiksuj na gładki krem.
Serwuj krem w miseczkach, udekorowany przygotowanym wcześniej czosnkiem i blanszowanymi paskami cukinii, skropiony oliwą z oliwek.