Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z cukinii z serkiem topionym to wyjątkowo kremowa i aromatyczna zupa pełna czosnku, ziół i cebuli. Wspaniale rozgrzeje w chłodniejsze, jesienne dni. Przypadnie do gustu nawet najmłodszym, którzy zazwyczaj nie przepadają za warzywami. Zupa jest sycąca, rozgrzewająca i co najważniejsze – prosta i szybka w przygotowaniu!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 5 minut do miękkości. Dołóż posiekany czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Cukinię umyj i odetnij końcówki. Pokrój ją na plasterki, a następnie na ćwiartki. Dołóż ją do garnka. Wlej także bulion i dopraw całość do smaku.
Zmniejsz ogień do małego, przykryj garnek i gotuj zupę przez 15-20 minut, do miękkości cukinii.
Dodaj topiony serek pokrojony w drobną kostkę. Mieszaj do rozpuszczenia.
Blenderem zanurzeniowym zmiksuj zupę do uzyskania gładkiej konsystencji. Alternatywnie możesz przelać ją po lekkim ostudzeniu do malaksera, zmiksować i przenieść z powrotem do garnka.
Na koniec dodaj sok z cytryny i ewentualnie dopraw jeszcze do smaku.
Krem z cukinii z serkiem topionym rozlej do misek i udekoruj grzankami, gotowanym mięsem i świeżymi ziołami. Podawaj na gorąco.