Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie kojarzy się z naszą polską jesienią, jak dynia. Ten cudowny, rozgrzewający krem z dodatkiem curry zachwyci każdego konesera tego warzywa. Na zdjęciu możecie zauważyć, że dla ozdoby dodałem owoc granatu. Z czystej ciekawości spróbowałem takiego połączenia, który przypadł mi do gustu. Bardzo przypadł, że aż polecę Wam skosztować Arek Gie
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym to proste w prz...
Odsłon: 90983
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 185
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 281
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz s...
Odsłon: 3390
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym to proste w prz...
Odsłon: 90983
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 185
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 281
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz s...
Odsłon: 3390
Składniki
Warzywa z włoszczyzny obieramy, kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka.
Miąższ dyni kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i zalewamy zimną wodą (tak by zakryła warzywa).
Garnek wstawiamy na włączony palnik, zagotowujemy warzywa i zmniejszamy płomień. Gotujemy na średnim ogniu około 40 minut. Podczas gotowania dodajemy przyprawy- curry, estragon i tymianek, a pod koniec gotowania rozgniecione nożem, ząbki czosnku. Zupę studzimy, po czym blendujemy na gładko i przecieramy przez drobne sito.
Do kremu dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i wstawiamy na płomień w celu podgrzania.
Całość oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.