Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie kojarzy się z naszą polską jesienią, jak dynia. Ten cudowny, rozgrzewający krem z dodatkiem curry zachwyci każdego konesera tego warzywa. Na zdjęciu możecie zauważyć, że dla ozdoby dodałem owoc granatu. Z czystej ciekawości spróbowałem takiego połączenia, który przypadł mi do gustu. Bardzo przypadł, że aż polecę Wam skosztować Arek Gie
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4414
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423968
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4414
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423968
Składniki
Warzywa z włoszczyzny obieramy, kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka.
Miąższ dyni kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i zalewamy zimną wodą (tak by zakryła warzywa).
Garnek wstawiamy na włączony palnik, zagotowujemy warzywa i zmniejszamy płomień. Gotujemy na średnim ogniu około 40 minut. Podczas gotowania dodajemy przyprawy- curry, estragon i tymianek, a pod koniec gotowania rozgniecione nożem, ząbki czosnku. Zupę studzimy, po czym blendujemy na gładko i przecieramy przez drobne sito.
Do kremu dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i wstawiamy na płomień w celu podgrzania.
Całość oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.