Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie kojarzy się z naszą polską jesienią, jak dynia. Ten cudowny, rozgrzewający krem z dodatkiem curry zachwyci każdego konesera tego warzywa. Na zdjęciu możecie zauważyć, że dla ozdoby dodałem owoc granatu. Z czystej ciekawości spróbowałem takiego połączenia, który przypadł mi do gustu. Bardzo przypadł, że aż polecę Wam skosztować Arek Gie
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 50
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 50
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1169
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 50
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 50
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1169
Składniki
Warzywa z włoszczyzny obieramy, kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka.
Miąższ dyni kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw i zalewamy zimną wodą (tak by zakryła warzywa).
Garnek wstawiamy na włączony palnik, zagotowujemy warzywa i zmniejszamy płomień. Gotujemy na średnim ogniu około 40 minut. Podczas gotowania dodajemy przyprawy- curry, estragon i tymianek, a pod koniec gotowania rozgniecione nożem, ząbki czosnku. Zupę studzimy, po czym blendujemy na gładko i przecieramy przez drobne sito.
Do kremu dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i wstawiamy na płomień w celu podgrzania.
Całość oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.