Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, dobra na jesienne, chłodniejsze dni i nie tylko.
garnek, blender , talerze, nóż, patelnia,
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 310
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1731
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17008
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 310
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1731
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17008
Składniki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne. Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w półplasterek. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia. Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut). Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki. Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem. Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.