Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, dobra na jesienne, chłodniejsze dni i nie tylko.
garnek, blender , talerze, nóż, patelnia,
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 115
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 45
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 115
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 45
Składniki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne. Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w półplasterek. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia. Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut). Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki. Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem. Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.