Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, dobra na jesienne, chłodniejsze dni i nie tylko.
garnek, blender , talerze, nóż, patelnia,
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 94
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 14
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 263
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 41
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 94
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 14
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 263
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 41
Składniki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne. Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w półplasterek. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia. Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut). Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki. Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem. Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.