Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, dobra na jesienne, chłodniejsze dni i nie tylko.
garnek, blender , talerze, nóż, patelnia,
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17506
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17506
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Składniki
Dynię kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne. Miąższ dyni kroję w kostkę, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych kroję w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu również kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w półplasterek. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam cebulę, czosnek i smażę do zeszklenia. Następnie dokładam pokrojoną paprykę oraz marchew, chwilę podsmażam (ok. 8 minut). Całość przekładam do garnka dodaję pokrojoną dynię , dolewam gorącą, przegotowaną wodę oraz pomidory z puszki. Całość gotuję na małym ogniu około 30 -40 minut, po czym zupę miksuję na krem. Po rozlaniu na talerze dodaję grzanki, posypuję pestkami dyni oraz dekoruję kleksem śmietany.