Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo polubiliśmy różnego rodzaje kremy z warzyw. Tym razem przyszedł czas na kalarepkę. Wspaniały smak, delikatny, podkreślony przez jarzyny i makaron ryżowy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1707
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 637
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9937
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2575
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1707
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 637
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
Składniki
Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 30 min. Zestawiamy z ognia i studzimy. Przestudzoną zupę blendujemy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do zupy dodajemy jarzyny, gotujemy do ich miękkości, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy dodajemy makaron, mieszamy i zostawiamy na 7 min pod przykryciem (od czasu do czasu mieszamy). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.