Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo polubiliśmy różnego rodzaje kremy z warzyw. Tym razem przyszedł czas na kalarepkę. Wspaniały smak, delikatny, podkreślony przez jarzyny i makaron ryżowy.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 83
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2655
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1847
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 83
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2655
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1847
Składniki
Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 30 min. Zestawiamy z ognia i studzimy. Przestudzoną zupę blendujemy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do zupy dodajemy jarzyny, gotujemy do ich miękkości, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do zupy dodajemy makaron, mieszamy i zostawiamy na 7 min pod przykryciem (od czasu do czasu mieszamy). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.