Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem grzyby lubią dodatek warzyw korzeniowych, dlatego zupa kurkowa z korzeniami pietruszki okazała się być strzałem w dziesiątkę:).
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 790
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5588
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9438
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 209
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 790
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5588
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9438
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 209
Składniki
Pietruszkę, marchew, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wraz z czosnkiem i kurkami umieszczamy w garnku, zalewamy 1 litrem wody, gotujemy przez 1 godzinę.
Całość przestudzamy, miksujemy blenderem do powstania gładkiej masy (odkładamy kilka grzybów do dekoracji). Dodajemy śmietanę i przyprawy. W razie potrzeby dodajemy więcej wody.
Zupę przed podaniem posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Najlepiej smakuje z grzankami.