Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Składniki
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, a imbir obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić marchewkę, cebulę, seler oraz czosnek i imbir. Mieszając, smażyć przez około 7 minut. Następnie jarzyny oprószyć dwoma rodzajami papryki oraz curry i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka z bulionem. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i na średnim ogniu gotować około 20 minut. Po upływie tego czasu, kiedy marchewka będzie już miękka, zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, a imbir obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić marchewkę, cebulę, seler oraz czosnek i imbir. Mieszając, smażyć przez około 7 minut. Następnie jarzyny oprószyć dwoma rodzajami papryki oraz curry i jeszcze chwilę smażyć.
Przełożyć do garnka z bulionem. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i na średnim ogniu gotować około 20 minut. Po upływie tego czasu, kiedy marchewka będzie już miękka, zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.