Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, a imbir obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić marchewkę, cebulę, seler oraz czosnek i imbir. Mieszając, smażyć przez około 7 minut. Następnie jarzyny oprószyć dwoma rodzajami papryki oraz curry i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka z bulionem. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i na średnim ogniu gotować około 20 minut. Po upływie tego czasu, kiedy marchewka będzie już miękka, zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, a imbir obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić marchewkę, cebulę, seler oraz czosnek i imbir. Mieszając, smażyć przez około 7 minut. Następnie jarzyny oprószyć dwoma rodzajami papryki oraz curry i jeszcze chwilę smażyć.
Przełożyć do garnka z bulionem. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i na średnim ogniu gotować około 20 minut. Po upływie tego czasu, kiedy marchewka będzie już miękka, zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.