Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to delikatna zupa ogórkowa z jarzynami, śmietaną i serkami topionymi. Ugotowałam ją na kawałkach kurczaka. Zupa jest zarazem delikatna i wyrazista w smaku. Serki topione dodają jej kremowego i aksamitnego charakteru.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Kawałki kurczaka umyłam i włożyłam do garnka. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do mięsa. Marchewki, pietruszkę i selera obrałam, opłukałam i starłam na tarce na dużych oczkach. Warzywa przesmażyłam na złoto na patelni na maśle i przełożyłam do garnka. Pora umyłam i drobniutko pokroiłam. Cebulę obrałam i również drobno posiekałam. Cebulę razem z porem przesmażyłam na patelni na łyżce oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je roztartym majerankiem, pieprzem ziołowym i solą. Chwilę przesmażyłam je razem z przyprawami i dodałam do garnka do reszty składników. Ogórki starłam na tarce na drobnych oczkach i przesmażyłam na maśle. Przesmażone dodałam do garnka. Do garnka nalałam tyle wody, aby zakryć składniki. Dodałam natkę pietruszki i koperek. Włożyłam listek, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Posoliłam do smaku. Zupę zagotowałam, zmniejszyłam ogień i gotowałam ją ok. 20-25 minut. Następnie do zupy dodałam śmietanę oraz serki topione i gotowałam dalej na małym ogniu, aż serki się rozpuściły i połączyły z zupą. Na koniec zupę można jeszcze doprawić do smaku brakującymi przyprawami.