Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to delikatna zupa ogórkowa z jarzynami, śmietaną i serkami topionymi. Ugotowałam ją na kawałkach kurczaka. Zupa jest zarazem delikatna i wyrazista w smaku. Serki topione dodają jej kremowego i aksamitnego charakteru.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14974
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14974
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Składniki
Kawałki kurczaka umyłam i włożyłam do garnka. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do mięsa. Marchewki, pietruszkę i selera obrałam, opłukałam i starłam na tarce na dużych oczkach. Warzywa przesmażyłam na złoto na patelni na maśle i przełożyłam do garnka. Pora umyłam i drobniutko pokroiłam. Cebulę obrałam i również drobno posiekałam. Cebulę razem z porem przesmażyłam na patelni na łyżce oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je roztartym majerankiem, pieprzem ziołowym i solą. Chwilę przesmażyłam je razem z przyprawami i dodałam do garnka do reszty składników. Ogórki starłam na tarce na drobnych oczkach i przesmażyłam na maśle. Przesmażone dodałam do garnka. Do garnka nalałam tyle wody, aby zakryć składniki. Dodałam natkę pietruszki i koperek. Włożyłam listek, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Posoliłam do smaku. Zupę zagotowałam, zmniejszyłam ogień i gotowałam ją ok. 20-25 minut. Następnie do zupy dodałam śmietanę oraz serki topione i gotowałam dalej na małym ogniu, aż serki się rozpuściły i połączyły z zupą. Na koniec zupę można jeszcze doprawić do smaku brakującymi przyprawami.