Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na szczawiówkę, więc trzeba było zrobić. Czasami robimy szczaw do słoików, więc możemy upajać się smakiem tych liści <3
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Z kiełbasy formujemy pulpeciki, gotujemy je w 1 l wody, wyławiamy. W rondlu na maśle podsmażamy szczaw, zalewamy wodą z kiełbasy i gotujemy przez kwadrans. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy białka jajka, razem blendujemy, dodajemy startą na dużych oczkach, marchew. Gotujemy do jej miękkości. Lekko rozprowadzamy ze słodką śmietaną. Dodajemy pulpeciki, podgrzewamy i posypujemy żółtkiem.