Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kremowa zupa z kawałkami kurczaka, pieczarkami i szpinakiem.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 53
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 11
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35613
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17510
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 53
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 11
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35613
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17510
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę i dopraw solą, pieprzem. Warzywa umyj i pokrój.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć kawałki kurczaka i smaż około 5 minut. Dodaj cebulę, pieczarki, marchewkę, posiekany czosnek i smaż około 3 minut. Następnie wlej do garnka bulion lub rosół, dopraw oregano, tymiankiem, solą, pieprzem. Zagotuj, zmniejsz płomień, przykryj garnek pokrywką i gotuj 15 minut.
Kiedy zupa się gotuje roztop na patelni masło, wsyp mąkę i smaż około 2 minut cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Następnie powoli dolewaj mleka cały czas mieszając. Gotuj wszystko do momentu, aż powstanie lekko gęstawa masa. Wlej gotową masę do zupy i gotuj jeszcze przez 5 minut. Podczas ostatniej minuty gotowania zupy dodaj szpinak.