Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowana w ten sposób jest niezwykle aromatyczna i bardzo pożywna.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2573
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3452
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1544
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2573
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3452
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1544
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Składniki
Udka myjemy, oprószamy z solą, pieprzem i zapiekamy 40 min w 180°C. Studzimy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy do miękkości. Boczniaki czyścimy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w kostkę, por w piórka, dodajemy liść, ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Do warzyw dodajemy rozdrobnione mięso, boczniaki i kaszę. Gotujemy jeszcze kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.