Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie treściwe zupki ? Podam wam dziś zupkę krupnik jaki jadało się u mnie w domu, zupa jak zupa bo przecież krupnik każdy potrafi ugotować kluczem do sukcesu tej zupy jest nasolona cebula ale to już podam w opisie całości. Do dziś uwielbiam taki właśnie krupnik jak gotowała nam mama zwłaszcza z tą cebulą to petarda, nie wiem czy ktoś z was tak jadał jeśli nie to serdecznie polecam. Będziecie mile zaskoczeni takim połączeniem zatem zapraszam do zapoznania się z przepisem.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 36
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 390
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 471
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 166
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 36
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 390
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 471
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 166
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody dodać piersi z gęsi lub dowolne mięso na jakie macie ochotę ( ja mam mrożoną pierś ze swojej gęsi ). Od czasu zagotowania się wywaru zmniejszyć ogień i na małym gotować do miękkości piersi z gęsi w międzyczasie zdjąć nadmiar tłuszczu oraz powstałe w czasie gotowania od mięsa szumowiny. Gdy w czasie gotowania się wywaru jest widoczny taki jakby kożuszek to znak że pierś robi się już miękka wtedy wsypać suszoną włoszczyznę, dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz doprawić przyprawą uniwersalną i nadal gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości mięsa.
Jak już pierś z gęsi lub dowolne mięso jest wystarczająco miękkie wyjąć je z wywaru, a do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kaszę jęczmienną i liście selera pokrojone drobniej. Po chwili gdy wywar zacznie się gotować dodać kostki magii i całość gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.
Gdy ziemniaki i kasza są już miękkie dodać natkę pietruszki również pokrojoną drobno, doprawić jeszcze według swego smaku, zamieszać i lekko zagotować. Zdjąć z ognia, a w czasie dogotowywania się zupy cebulę obrać i pokroić w plasterki nasalając ją z obu stron, odstawić aby cebula zmiękła.
Ugotowaną pyszną zupkę podałam z nasoloną cebulą, można przed zjedzeniem posypać dodatkowo pieprzem naturalnym czarnym. Co do cebuli nasoloną cebulę brać do buzi następnie zagryzać ją zupą smak nie do opisania sami musicie się przekonać jak to smakuje, takie rozwiązanie jest dla tych co uwielbiają cebulę.