Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 239
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 211
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 239
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 211
Składniki
Umyte skrzydełka zalałem w garnku wodą, dodałem grzybki i przyprawy. Gotowałem 20 min. Dodałem opłukana kaszę i poszatkowaną na grubej tarce włoszczyznę i dalej gotowałem. Gdy warzywa były miękkie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymałem garnek na słabym ogniu do chwili, aż były miękkie. Wówczas odstawiłem z ognia, wyjąłem mięso, obrałem je z kości, rozłożyłem na talerze, zalałem zupą i wsypałem zieleninę.