Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 768
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36485
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 768
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36485
Składniki
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowinę. Po zebraniu szumowiny dodajemy domową kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, suszoną włoszczyznę, pokrojony lubczyk i por. Gotujemy jeszcze około 20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie. Zupę wlewamy do talerza, wkładamy kawałek żeberka i posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!