Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 593
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1006
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2730
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 593
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1006
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2730
Składniki
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowinę. Po zebraniu szumowiny dodajemy domową kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, suszoną włoszczyznę, pokrojony lubczyk i por. Gotujemy jeszcze około 20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie. Zupę wlewamy do talerza, wkładamy kawałek żeberka i posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!