Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik, dla wielu koszmar dzieciństwa:). Nie lubię krupniku, w którym znaleźć można jedynie marchewkę, pietruszkę, kaszę i ziemniaki a całość jest mdła. Prawdziwy i smaczny krupnik ma dużo warzyw i wyrazisty smak. Kaszę jęczmienną zamieniłam na jaglaną, która jest bardziej neutralna w smaku, przez co krupnik ma więcej zwolenników.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
Żeberka zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
Seler naciowy, koper, natkę, por, cebulę, czosnek i por drobno siekamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy kaszę i ziemniaki, gotujemy kolejne 15 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.