Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz idealnie rozgrzewa.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72205
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 525
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15564
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3401
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72205
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 525
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15564
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3401
Składniki
1. Pora kroję na mniejsze kawałki, selera, marchew obieram, kroję na małe kawałki, szynkę kroję na drobne paski. Wszystko przekładam do naczynia blendującego i blenduję dwie minuty. 2. W garnku rozpuszczam masło, dodaję warzywa z szynką, kostki warzywne, wsypuję kaszę jęczmienną, sól, pieprz, wlewam wodę i gotuję 30 minut. 3. Po 30 minutach gotowania wlewam śmietanę, dwie minuty gotuję.
4. Zupa gotowa. 5. Smacznego.