Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja treściwej zupki na chłodne dni. :)
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 638
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 45
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 84
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 119
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 638
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 45
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 84
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 119
Składniki
Warzywa umyć, obrać. Przygotować bulion z marchwi, selera, pietruszki, pora, suszonych grzybów oraz przypraw. Gotować na małym ogniu.
W tym czasie pokroić w kostkę szalotkę, ziemniaki oraz świeże grzyby i pieczarki.
Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć ziemniaki, posolić. Odstawić.
Następnie rozgrzać masło i przesmażyć grzyby, pieczarki, szalotkę oraz czosnek. Odstawić.
Marchew oraz pietruszkę z bulionu pokroić w plastry. Dodać do zupy wraz z wcześniej smażonymi warzywami oraz kaszą. Gotować do miękkości kaszy. Zupę podawać z jogurtem oraz szczypiorkiem. Smacznego! :)