Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z ulubionych zup Polaków. Nie może zabraknąć w nim kaszy oraz oczywiście mięsnego wywaru. Niepowtarzalnego aromatu dodadzą mu natomiast suszone grzyby. Sprawdź, w jaki sposób przygotowuje go Ewa Wachowicz. Przepis pochodzi z 474. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3697
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 213
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3697
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 213
Składniki
Skrzydełka wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać suszone grzyby. Jeśli zebraliśmy je sami i zostały dokładnie oczyszczone, to nie trzeba ich płukać. Susz kupiony w sklepie lepiej namoczyć, a wodę odlać, aby pozbyć się resztek piasku. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i gotować przez pół godziny.
Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starte na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i kawałek selera. Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.
Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić śmietaną, wcześniej warto ją zahartować odrobiną gorącej zupy. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Żurek siostry Anastazji
Żurek siostry Anastazji powstaje ze stosunkowo prostego przepisu, który bez t...
Odsłon: 4801
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 807