Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na bazie jogurtu,bez tłuszczu ,lekkie i smaczne. Kto lubi podroby na pewno będzie zachwycony smakiem:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Żołądki oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na mniejsze części,zalać zimną wodą i pogotować 5 min. Wodę odlac i tak postąpić jeszcze 2 razy. Do żołdków dać warzywa suszone,ziele angielskie,liście laurowe,czosnek granulowany i gotować dopóki żołądki nie zmiękną.
Zrobić zaczepkę z mąki,w odrobinie zimnej wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu.Doprawić do smaku pieprzem sola ,maggim.Jeśli nie lubicie mozna pominąc. Na końcu wlać zahartowany w sosie jogurt, posiekany koperek ,zagotowac.
Smacznego życzę!