Do góry

Zupy Przepis na:

Kurze żołądki w sosie warzywno-koperkowym.

Kurze żołądki w sosie warzywno-koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1000 Ocena: 20926

Dodano:

Odsłon: 548

Danie na bazie jogurtu,bez tłuszczu ,lekkie i smaczne. Kto lubi podroby na pewno będzie zachwycony smakiem:)

Składniki

  • 1kg. kurzych żołądków
  • 100g suszone warzywa
  • pęczek koperku
  • jogurt nat.180g
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz,sól,maggi
  • mąka gryczana 1-1,5 łyżki
  • ziele angielskie kilka ziaren i kilka liści laurowych
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurze żołądki w sosie warzywno-koperkowym.

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić i wymoczyć w zimnej wodzie.
    Pokroić na mniejsze części,zalać zimną wodą i pogotować 5 min.
    Wodę odlac i tak postąpić jeszcze 2 razy.
    Do żołdków dać warzywa suszone,ziele angielskie,liście laurowe,czosnek granulowany i gotować dopóki żołądki nie zmiękną.

  2. Zrobić zaczepkę z mąki,w odrobinie zimnej wody roztrzepać mąkę ,wlać do sosu.Doprawić do smaku pieprzem sola ,maggim.Jeśli nie lubicie mozna pominąc.
    Na końcu wlać zahartowany w sosie jogurt, posiekany koperek ,zagotowac.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 13 czerwca Dziękuję bardzo,przyznam,że wyszedł pyszny,nawet na zimno smakował hihi Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 czerwca Az sobie wyobrazilam ten zniwalajacy smak gulaszyku z zoladkow, a tu tak perfekcyjnie doprawiony!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń