Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z pulpetami jest kolorowa, sycąca, a do tego możesz w niej wykorzystać wiele warzyw ze swojego ogródka albo lokalnego targu. To też prosty przepis, który łatwo urozmaicisz innymi kolorowymi składnikami.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Umyj kalafiora, osusz go i podziel na różyczki. Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki.
Zeszklij cebulę na rozgrzanym na patelni maśle. Dodaj marchewki, fasolkę szparagową i podsmaż kilka minut. Przełóż wszystko do większego garnka. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i zagotuj go.
Obierz ziemniaki, podziel na mniejsze kawałki i dodaj je do garnka. Gotuj 15-20 minut.
W tym czasie połącz składniki na pulpety i uformuj z nich małe kulki. Podsmaż je na oleju na patelni, aby się zarumieniły. Następnie wrzucaj jeden po drugim do gotującego się wywaru. Gotuj około 10-15 minut.
Dopraw wszystko do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec zabiel zupę śmietanką.