Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z pulpetami jest kolorowa, sycąca, a do tego możesz w niej wykorzystać wiele warzyw ze swojego ogródka albo lokalnego targu. To też prosty przepis, który łatwo urozmaicisz innymi kolorowymi składnikami.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3765
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3765
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
Składniki
Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Umyj kalafiora, osusz go i podziel na różyczki. Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki.
Zeszklij cebulę na rozgrzanym na patelni maśle. Dodaj marchewki, fasolkę szparagową i podsmaż kilka minut. Przełóż wszystko do większego garnka. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i zagotuj go.
Obierz ziemniaki, podziel na mniejsze kawałki i dodaj je do garnka. Gotuj 15-20 minut.
W tym czasie połącz składniki na pulpety i uformuj z nich małe kulki. Podsmaż je na oleju na patelni, aby się zarumieniły. Następnie wrzucaj jeden po drugim do gotującego się wywaru. Gotuj około 10-15 minut.
Dopraw wszystko do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec zabiel zupę śmietanką.