Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnia zupa z pulpetami jest kolorowa, sycąca, a do tego możesz w niej wykorzystać wiele warzyw ze swojego ogródka albo lokalnego targu. To też prosty przepis, który łatwo urozmaicisz innymi kolorowymi składnikami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Umyj kalafiora, osusz go i podziel na różyczki. Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki.
Zeszklij cebulę na rozgrzanym na patelni maśle. Dodaj marchewki, fasolkę szparagową i podsmaż kilka minut. Przełóż wszystko do większego garnka. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i zagotuj go.
Obierz ziemniaki, podziel na mniejsze kawałki i dodaj je do garnka. Gotuj 15-20 minut.
W tym czasie połącz składniki na pulpety i uformuj z nich małe kulki. Podsmaż je na oleju na patelni, aby się zarumieniły. Następnie wrzucaj jeden po drugim do gotującego się wywaru. Gotuj około 10-15 minut.
Dopraw wszystko do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec zabiel zupę śmietanką.