Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chłodzące danie na upalne dni.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456837
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456837
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1234
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, podzielić na połówki i usunąć pestki (kilka połówek odłożyć do dekoracji). Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny do smaku, włożyć morele, bułkę i rozgotować. Po ostudzeniu zmiksować i wymieszać z winem ( dla dzieci podawać z mlekiem). Następnie dobrze schłodzić, ozdobić połówkami moreli i podawać z groszkiem ptysiowym.