Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chłodzące danie na upalne dni.
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 51
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 51
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, podzielić na połówki i usunąć pestki (kilka połówek odłożyć do dekoracji). Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny do smaku, włożyć morele, bułkę i rozgotować. Po ostudzeniu zmiksować i wymieszać z winem ( dla dzieci podawać z mlekiem). Następnie dobrze schłodzić, ozdobić połówkami moreli i podawać z groszkiem ptysiowym.