Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chłodzące danie na upalne dni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5117
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, podzielić na połówki i usunąć pestki (kilka połówek odłożyć do dekoracji). Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny do smaku, włożyć morele, bułkę i rozgotować. Po ostudzeniu zmiksować i wymieszać z winem ( dla dzieci podawać z mlekiem). Następnie dobrze schłodzić, ozdobić połówkami moreli i podawać z groszkiem ptysiowym.