Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65106
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 702
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5814
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 713
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65106
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 702
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5814
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 713
Składniki
Ugotowałam bulion, w przypadku indyka to 1,5 h.
Na oliwę wrzuciłam kurki z pokrojonym czosnkiem. Gdy bulion był gotowy wyjęłam z niego wszystko i dodałam kurki. Dodałam mleko kokosowe doprawiłam solą i pieprzem i dodałam łyżkę kurkumy. Pogotowałam jeszcze 5 minut. Po wyłączeniu ognia posypałam szczypiorkiem Podawałam z lanymi kluskami: jajo, mąka, woda, sól konsystencja gęstego cista naleśnikowego, wylewana na mieszany osolony wrzątek. można podawać z ziemniakami
Smacznego :)