Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2904
Polecam.
Odsłon: 1602
Polecam.
Odsłon: 470
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2904
Polecam.
Odsłon: 1602
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Ugotowałam bulion, w przypadku indyka to 1,5 h.
Na oliwę wrzuciłam kurki z pokrojonym czosnkiem. Gdy bulion był gotowy wyjęłam z niego wszystko i dodałam kurki. Dodałam mleko kokosowe doprawiłam solą i pieprzem i dodałam łyżkę kurkumy. Pogotowałam jeszcze 5 minut. Po wyłączeniu ognia posypałam szczypiorkiem Podawałam z lanymi kluskami: jajo, mąka, woda, sól konsystencja gęstego cista naleśnikowego, wylewana na mieszany osolony wrzątek. można podawać z ziemniakami
Smacznego :)