Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Składniki
Ugotowałam bulion, w przypadku indyka to 1,5 h.
Na oliwę wrzuciłam kurki z pokrojonym czosnkiem. Gdy bulion był gotowy wyjęłam z niego wszystko i dodałam kurki. Dodałam mleko kokosowe doprawiłam solą i pieprzem i dodałam łyżkę kurkumy. Pogotowałam jeszcze 5 minut. Po wyłączeniu ognia posypałam szczypiorkiem Podawałam z lanymi kluskami: jajo, mąka, woda, sól konsystencja gęstego cista naleśnikowego, wylewana na mieszany osolony wrzątek. można podawać z ziemniakami
Smacznego :)