Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę kalafiorową można zrobić na wiele sposób. Doskonale smakować będzie w wersji z aromatycznymi przyprawami. Takie danie jest nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. Świetnie rozgrzeje cię w chłodny dzień, oraz dostarczy porcji cennych witamin i minerałów. Przepis na orientalny krem z kalafiora pochodzi z 528. odcinka programu "Ewa gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1348
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1804
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1348
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2943
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1804
Składniki
Masło rozgrzać w garnku i zeszklić na nim posiekaną w piórka cebulę. Wsypać curry, kurkumę, imbir, kumin i chili. Wymieszać i podgrzać. Przyprawić pieprzem. Zalać wywarem jarzynowym. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny.
Rozlać do miseczek. Posypać prażonym sezamem i słodką wędzoną papryką. Udekorować natką pietruszki.