Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Październikowa kartoflanka to nowoczesna forma tego dania. Przede wszystkim możesz do niej dodać świeże pomidory, a potem ją zblendować, tworząc pyszną kremową zupę.
garnek, nóż, deska do krojenia
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3159
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3159
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
Składniki
Udka lub skrzydełka z kurczaka umyj, włóż do garnka i zalej 1,5 litra wody. Zagotuj. Wtedy dodaj sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj tak około 20-30 minut.
W tym czasie obierz ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler. Wraz z porem pokrój wszystkie warzywa na małe kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Nie wylewaj soku, który się wytworzy.
Po około 40 minutach gotowania bulionu wyjmij kurczaka z garnka. Dodaj ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler i por. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 20 minut aż warzywa będą miękkie. Dodaj pokrojone pomidory wraz z sokiem, koncentrat pomidorowy, majeranek oraz paprykę słodką mieloną. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, zdejmij garnek z ognia i delikatnie zblenduj zupę na gładką konsystencję. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Mięso oddziel od kości i chrząstek. Dodaj do zupy. Szczypior posiekaj, a migdały upraż na suchej patelni. Przełóż dodatki prosto na talerz przed podaniem.