Do góry

Zupy Przepis na:

Piękny Jaś a'la Strogonow

Piękny Jaś a'la Strogonow

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10159

Dodano:

Odsłon: 5405

Bezmięsny i pełnowartościowy Strogonow

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę na moczyłam przez noc.
    Następnego dnia wstawiłam ją w wodzie, tak aby woda sięgała 2-3 centymetry powyżej fasoli.
    Bedzie gotowana w sumie 1,5 godziny.

  2. Warzywa pokroiłam w kosteczkę i usmażyłam je- to będzie podstawa bulionu warzywnego. Dodałam je do fasoli na pół godziny przed końcem gotowania.

  3. Obrane pieczarki pokroiłam w ćwiartki, szóstki w zależności od wielkości pieczarek. Usmażyłam je na lekko rumiano. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania.
    Ogórki kiszone pokroiłam w grubszą kostkę i dodałam razem z pieczarkami.

  4. Pod sam koniec jak fasola już była miękka zagęściłam zupę mąka rozrobioną w wodzie. Dodałam koncentrat. Doprawiłam ją solą i pieprzem.

  5. Danie smakuje jak strogonow z fasolową nutą.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (57)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 13 lutego Pomysłowe połączenie, musi nieźle smakować ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 12 lutego Wspaniała zupa taka na syto. Ja dzisiaj też miałam, ale mniej bogatą, fasolkę z kiełbasą i boczkiem.:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 lutego Pycha tak czytam i wiem,że jutro zrobię,wszystko co potrzeba mam a wygląda mega smacznie:) Odpowiedzi: 15 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lutego To coś dla mnie, bo łyżka stoi w zupie ;) Lubię takie gęste, treściwe, pożywne i tak, jak w tym przypadku, super smaczne, bo z pyszną fasolką :) Pyszności, nigdy na misce się nie kończy :D Odpowiedzi: 23 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń