Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsny i pełnowartościowy Strogonow
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 327
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9022
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 758
Składniki
Fasolę na moczyłam przez noc. Następnego dnia wstawiłam ją w wodzie, tak aby woda sięgała 2-3 centymetry powyżej fasoli. Bedzie gotowana w sumie 1,5 godziny.
Warzywa pokroiłam w kosteczkę i usmażyłam je- to będzie podstawa bulionu warzywnego. Dodałam je do fasoli na pół godziny przed końcem gotowania.
Obrane pieczarki pokroiłam w ćwiartki, szóstki w zależności od wielkości pieczarek. Usmażyłam je na lekko rumiano. Dodałam je na 15 minut przed końcem gotowania. Ogórki kiszone pokroiłam w grubszą kostkę i dodałam razem z pieczarkami.
Pod sam koniec jak fasola już była miękka zagęściłam zupę mąka rozrobioną w wodzie. Dodałam koncentrat. Doprawiłam ją solą i pieprzem.
Danie smakuje jak strogonow z fasolową nutą. Smacznego :)