Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w azjatyckim stylu, idealna na jesienne chłody - gęsta, pikantna i bardzo rozgrzewająca.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2613
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20110
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 707
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7137
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2613
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20110
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 707
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7137
Składniki
Bulion: Wszystkie składniki bulionu gotujemy. W szybkowarze gotowałam 30 minut od złapania ciśnienia. W normalnym garnku gotujemy co najmniej 60 minut. Bulion odcedzamy. Warzywa nie będą nam już potrzebne. W razie potrzeby z góry bulionu możemy zebrać nadmiar tłuszczu. Mięso obieramy od kości i kroimy na kawałeczki (bez skóry). Dodatki: Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez 10-15 minut. Po tym czasie kroimy w paseczki. Pędy bambusa odcedzamy. Do bulionu dodajemy kaczkę, grzyby i pędy bambusa. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, solą i chilli. Gotujemy jeszcze 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Wlewamy do bulionu i gotujemy, aż zupa zgęstnieje. Zupę podajemy z makaronem i posypujemy czarnym sezamem.