Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w azjatyckim stylu, idealna na jesienne chłody - gęsta, pikantna i bardzo rozgrzewająca.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Bulion: Wszystkie składniki bulionu gotujemy. W szybkowarze gotowałam 30 minut od złapania ciśnienia. W normalnym garnku gotujemy co najmniej 60 minut. Bulion odcedzamy. Warzywa nie będą nam już potrzebne. W razie potrzeby z góry bulionu możemy zebrać nadmiar tłuszczu. Mięso obieramy od kości i kroimy na kawałeczki (bez skóry). Dodatki: Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez 10-15 minut. Po tym czasie kroimy w paseczki. Pędy bambusa odcedzamy. Do bulionu dodajemy kaczkę, grzyby i pędy bambusa. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, solą i chilli. Gotujemy jeszcze 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Wlewamy do bulionu i gotujemy, aż zupa zgęstnieje. Zupę podajemy z makaronem i posypujemy czarnym sezamem.