Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra zupka z ciekawymi przyprawami :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165534
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
W dużym garnku podgrzać oliwę i masło. Dodać cebulę i posolić. Podsmażyć, aż cebula się zeszkli.
W moździerzu ubić i utrzeć ziarna kminu i kolendry. Do garnka dodać seler, marchewkę, imbir, czosnek, gałkę muszkatołową, cynamon, chili, kurkumę oraz utarte ziarna kminu i kolendry. Gotować na małym ogniu ok 10 minut.
Dodać sos sojowy,cukier, pomidora, soczewicę, liście laurowe, wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 20 minut. Następnie zupę zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć liście laurowe i dodać jogurt i bazylie. Przed podaniem podgrzać na małym ogniu. Zupę podawać z pumperniklem.