Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra zupka z ciekawymi przyprawami :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16882
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16882
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5520
Składniki
W dużym garnku podgrzać oliwę i masło. Dodać cebulę i posolić. Podsmażyć, aż cebula się zeszkli.
W moździerzu ubić i utrzeć ziarna kminu i kolendry. Do garnka dodać seler, marchewkę, imbir, czosnek, gałkę muszkatołową, cynamon, chili, kurkumę oraz utarte ziarna kminu i kolendry. Gotować na małym ogniu ok 10 minut.
Dodać sos sojowy,cukier, pomidora, soczewicę, liście laurowe, wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 20 minut. Następnie zupę zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć liście laurowe i dodać jogurt i bazylie. Przed podaniem podgrzać na małym ogniu. Zupę podawać z pumperniklem.