Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra zupka z ciekawymi przyprawami :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
W dużym garnku podgrzać oliwę i masło. Dodać cebulę i posolić. Podsmażyć, aż cebula się zeszkli.
W moździerzu ubić i utrzeć ziarna kminu i kolendry. Do garnka dodać seler, marchewkę, imbir, czosnek, gałkę muszkatołową, cynamon, chili, kurkumę oraz utarte ziarna kminu i kolendry. Gotować na małym ogniu ok 10 minut.
Dodać sos sojowy,cukier, pomidora, soczewicę, liście laurowe, wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 20 minut. Następnie zupę zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Wyjąć liście laurowe i dodać jogurt i bazylie. Przed podaniem podgrzać na małym ogniu. Zupę podawać z pumperniklem.