Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewka,czyli zupa z kwaśnego mleka lub maślanki:) Gdy byłam mała polewkę robiło się z kwaśnego mleka ale teraz niestety o prawdziwe kwaśne mleko trudno więc pozostaje zastąpić maślanką. Można podawać z chlebem lub z gotowanymi w mundurkach ziemniakami:)
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 187
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2132
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 187
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2132
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Do maślanki wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wlewamy maślankę i mieszamy doprowadzając do wrzenia. Gotujemy jeszcze parę chwil.W razie potrzeby można dosolić. Polewkę podajemy z ziemniakami lub chlebem.Smacznego:)