Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewka,czyli zupa z kwaśnego mleka lub maślanki:) Gdy byłam mała polewkę robiło się z kwaśnego mleka ale teraz niestety o prawdziwe kwaśne mleko trudno więc pozostaje zastąpić maślanką. Można podawać z chlebem lub z gotowanymi w mundurkach ziemniakami:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Składniki
Do maślanki wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wlewamy maślankę i mieszamy doprowadzając do wrzenia. Gotujemy jeszcze parę chwil.W razie potrzeby można dosolić. Polewkę podajemy z ziemniakami lub chlebem.Smacznego:)