Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewka,czyli zupa z kwaśnego mleka lub maślanki:) Gdy byłam mała polewkę robiło się z kwaśnego mleka ale teraz niestety o prawdziwe kwaśne mleko trudno więc pozostaje zastąpić maślanką. Można podawać z chlebem lub z gotowanymi w mundurkach ziemniakami:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Do maślanki wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wlewamy maślankę i mieszamy doprowadzając do wrzenia. Gotujemy jeszcze parę chwil.W razie potrzeby można dosolić. Polewkę podajemy z ziemniakami lub chlebem.Smacznego:)