Do góry

Zupy Przepis na:

Polewka

Polewka

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 6551

Dodano:

Odsłon: 626

Polewka,czyli zupa z kwaśnego mleka lub maślanki:) Gdy byłam mała polewkę robiło się z kwaśnego mleka ale teraz niestety o prawdziwe kwaśne mleko trudno więc pozostaje zastąpić maślanką. Można podawać z chlebem lub z gotowanymi w mundurkach ziemniakami:)

Składniki

  • Kwaśne mleko lub maślanka 1 l
  • Woda ok 1 szkl
  • Mąka pszenna ok 2-3 łyżki
  • Sól
  • Ziemniaki ugotowane w mundurkach
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Polewka

Przygotowanie

  1. Do maślanki wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.

    Wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia.

    Na gotującą się wodę wlewamy maślankę i mieszamy doprowadzając do wrzenia.
    Gotujemy jeszcze parę chwil.W razie potrzeby można dosolić.

    Polewkę podajemy z ziemniakami lub chlebem.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń