Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewka,czyli zupa z kwaśnego mleka lub maślanki:) Gdy byłam mała polewkę robiło się z kwaśnego mleka ale teraz niestety o prawdziwe kwaśne mleko trudno więc pozostaje zastąpić maślanką. Można podawać z chlebem lub z gotowanymi w mundurkach ziemniakami:)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 278
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 278
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Składniki
Do maślanki wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą się wodę wlewamy maślankę i mieszamy doprowadzając do wrzenia. Gotujemy jeszcze parę chwil.W razie potrzeby można dosolić. Polewkę podajemy z ziemniakami lub chlebem.Smacznego:)