Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy to jedyne czym się najem, dziś królowa zup w innej wersji.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36654
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3688
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 543
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2932
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36654
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3688
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 543
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2932
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować
W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy.
Zalać zupę dodać natkę pietruszki
I jeszcze chwilę zagotować.