Zupy to jedyne czym się najem, dziś królowa zup w innej wersji.
Pomidorowa z ziemniakami.
Składniki
- Dowolny kawałek mięsa z kością,
- 1 średnia marchew,
- 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
- 6-8 ziemniaków,
- 1,5 łyżki majeranku,
- 1,5 łyżki cukru,
- 1 słoik pulpy pomidorowej (mam swoją) lub koncentrat pomidorowy,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 1 liść laurowy,
- 1 łyżka liści selera,
- 3 plastry korzenia selera,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
Składniki
- Dowolny kawałek mięsa z kością,
- 1 średnia marchew,
- 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
- 6-8 ziemniaków,
- 1,5 łyżki majeranku,
- 1,5 łyżki cukru,
- 1 słoik pulpy pomidorowej (mam swoją) lub koncentrat pomidorowy,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 1 liść laurowy,
- 1 łyżka liści selera,
- 3 plastry korzenia selera,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 3 czubate łyżki śmietany 18 %.

Etapy przygotowania
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach.

Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.

Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować

W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy.

Zalać zupę dodać natkę pietruszki

I jeszcze chwilę zagotować.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1372
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 892
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1372
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 892



Składniki
- Dowolny kawałek mięsa z kością,
- 1 średnia marchew,
- 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
- 6-8 ziemniaków,
- 1,5 łyżki majeranku,
- 1,5 łyżki cukru,
- 1 słoik pulpy pomidorowej (mam swoją) lub koncentrat pomidorowy,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 1 liść laurowy,
- 1 łyżka liści selera,
- 3 plastry korzenia selera,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować
W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy.
Zalać zupę dodać natkę pietruszki
I jeszcze chwilę zagotować.