Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2679
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20189
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Kolejno dodawać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę. Oczywiście wcześniej obrane i umyte. Mieszać. Dodać obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę jabłko. Dodać obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Mieszać. Dodać poszatkowaną białq kapustę. Mieszać i dodać ok 1,7 l -2 l wrzątku. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć kiszoną kapustę. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna trzeba wcześniej wypłukać. Jeśli jest grubo poszatkowana trzeba wcześniej pokroić na drobniejsze kawałki. Po ok 10 minutach smażenia przełożyć kapustę do garnka. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 15 -20 min. na wolnym ogniu. Można jeszcze odczasu do czasu pomieszać. Zupę podawać gorącą. Smacznego.