Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Polecam.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Kolejno dodawać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę. Oczywiście wcześniej obrane i umyte. Mieszać. Dodać obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę jabłko. Dodać obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Mieszać. Dodać poszatkowaną białq kapustę. Mieszać i dodać ok 1,7 l -2 l wrzątku. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć kiszoną kapustę. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna trzeba wcześniej wypłukać. Jeśli jest grubo poszatkowana trzeba wcześniej pokroić na drobniejsze kawałki. Po ok 10 minutach smażenia przełożyć kapustę do garnka. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 15 -20 min. na wolnym ogniu. Można jeszcze odczasu do czasu pomieszać. Zupę podawać gorącą. Smacznego.