Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Polecam.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5063
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1979
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5063
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1979
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Kolejno dodawać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę. Oczywiście wcześniej obrane i umyte. Mieszać. Dodać obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę jabłko. Dodać obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Mieszać. Dodać poszatkowaną białq kapustę. Mieszać i dodać ok 1,7 l -2 l wrzątku. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć kiszoną kapustę. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna trzeba wcześniej wypłukać. Jeśli jest grubo poszatkowana trzeba wcześniej pokroić na drobniejsze kawałki. Po ok 10 minutach smażenia przełożyć kapustę do garnka. Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze ok 15 -20 min. na wolnym ogniu. Można jeszcze odczasu do czasu pomieszać. Zupę podawać gorącą. Smacznego.