Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku dynia bezsprzecznie króluje na naszych stołach. Jednym z najlepszych sposobów na jej wykorzystanie jest przygotowanie kremowej i sycącej zupy. Przetestujcie przepis Magdy Gessler, którym zachwyciły się już tysiące Polaków.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3683
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 153
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3683
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 153
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Oczyszczony środek dyni pokrój w kostkę. Włóż do garnka, dodaj mleko i bulion. Dosyp szczyptę soli i gotuj na średnim ogniu do miękkości dyni.
Czosnek przeciśnij przez praskę albo drobno pokrój. Dodaj do zupy i całość chwilę gotuj. Następnie zmiksuj wszystko blenderem.
Dodaj do zupy śmietankę kremówkę, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Lekko wymieszaj.
Nasiona dyni upraż na suchej patelni.
Podawaj zupę krem z uprażonymi nasionami dyni i natką pietruszki. Możesz również podać ją z prostymi grzankami z chleba. Niebo w gębie!