Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje latem, gdy dostęp do świeżych owoców jest bezproblemowy. Wyjątkowa, pyszna i kolorowa - taka jest właśnie zupa jagodowa! Przepis, który możesz kojarzyć z dzieciństwa, powraca do łask. Przygotuj aksamitny i słodko-kwaskowaty chłodnik owocowy. W tym wydaniu smak jest jeszcze intensywniejszy. Smacznego!
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze ś...
Odsłon: 478
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze ś...
Odsłon: 478
Składniki
Na początku dokładnie opłucz i oczyść jagody pod zimną wodą. Wrzuć je do garnka i zalej 1,2 litra letniej wody.
Dodaj pozostałe składniki, czyli korę cynamonu, goździki i cukier brązowy. Gotuj zupę przez 15 minut. Jeśli owoce się nie rozpadną, zblenduj całość. Dodaj jeszcze śmietanę, zamieszaj, zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Przelej zupę do misek, udekoruj miętą, płatkami migdałów i owocami. Nałóż kleks śmietany. Zupa jagodowa gotowa!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Zupy
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 366
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Gdy zostanie nam rosół, a na pomidorową już nie możemy patrzeć, proponuję tę...
Odsłon: 52