Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje latem, gdy dostęp do świeżych owoców jest bezproblemowy. Wyjątkowa, pyszna i kolorowa - taka jest właśnie zupa jagodowa! Przepis, który możesz kojarzyć z dzieciństwa, powraca do łask. Przygotuj aksamitny i słodko-kwaskowaty chłodnik owocowy. W tym wydaniu smak jest jeszcze intensywniejszy. Smacznego!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Na początku dokładnie opłucz i oczyść jagody pod zimną wodą. Wrzuć je do garnka i zalej 1,2 litra letniej wody.
Dodaj pozostałe składniki, czyli korę cynamonu, goździki i cukier brązowy. Gotuj zupę przez 15 minut. Jeśli owoce się nie rozpadną, zblenduj całość. Dodaj jeszcze śmietanę, zamieszaj, zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Przelej zupę do misek, udekoruj miętą, płatkami migdałów i owocami. Nałóż kleks śmietany. Zupa jagodowa gotowa!