Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje latem, gdy dostęp do świeżych owoców jest bezproblemowy. Wyjątkowa, pyszna i kolorowa - taka jest właśnie zupa jagodowa! Przepis, który możesz kojarzyć z dzieciństwa, powraca do łask. Przygotuj aksamitny i słodko-kwaskowaty chłodnik owocowy. W tym wydaniu smak jest jeszcze intensywniejszy. Smacznego!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
Składniki
Na początku dokładnie opłucz i oczyść jagody pod zimną wodą. Wrzuć je do garnka i zalej 1,2 litra letniej wody.
Dodaj pozostałe składniki, czyli korę cynamonu, goździki i cukier brązowy. Gotuj zupę przez 15 minut. Jeśli owoce się nie rozpadną, zblenduj całość. Dodaj jeszcze śmietanę, zamieszaj, zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Przelej zupę do misek, udekoruj miętą, płatkami migdałów i owocami. Nałóż kleks śmietany. Zupa jagodowa gotowa!