Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje latem, gdy dostęp do świeżych owoców jest bezproblemowy. Wyjątkowa, pyszna i kolorowa - taka jest właśnie zupa jagodowa! Przepis, który możesz kojarzyć z dzieciństwa, powraca do łask. Przygotuj aksamitny i słodko-kwaskowaty chłodnik owocowy. W tym wydaniu smak jest jeszcze intensywniejszy. Smacznego!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7551
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154945
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 525
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 49
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7551
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154945
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 525
Składniki
Na początku dokładnie opłucz i oczyść jagody pod zimną wodą. Wrzuć je do garnka i zalej 1,2 litra letniej wody.
Dodaj pozostałe składniki, czyli korę cynamonu, goździki i cukier brązowy. Gotuj zupę przez 15 minut. Jeśli owoce się nie rozpadną, zblenduj całość. Dodaj jeszcze śmietanę, zamieszaj, zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Przelej zupę do misek, udekoruj miętą, płatkami migdałów i owocami. Nałóż kleks śmietany. Zupa jagodowa gotowa!