Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
        
        
                Składniki
*
*
*
*
Mięso dokładnie umyć i umieścić w garnku. Zalać zimną wodą i zacząć gotować. Usunąć powstałe szumowiny.
Dodać pieprz czarny, obrane, umyte marchewki, pietruszkę i selera. Dodać sól. Gotować na wolnym ogniu.
A teraz przygotować cebule, czosnek i imbir. Dokładnie umyć. Nie obierać. Cebule pokroić na połówki i główkę czosnku przekroić w poprzek, a imbir pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarniku nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30 min.
Dodać do gotującego się rosołu. Gotować jeszcze ok 90 min na bardzo wolnym ogniu. Tak, żeby rosół tylko mrugał. Jeśli jest taka potrzeba uzupełnić wodę, dolać wrzątku.
Rosół przecedzić. Dodać łyżkę pasty miso i sos sojowy.
*
*
*
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
Ugotować brokuły.
Pokroić, poszatkować kapustę pekińską.
Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki.
*
*
Na talerzu, na środku ułożyć kopczyk z makaronu.
Na kopczyku ułożyć gotowaną, pokrojoną marchewkę z rosołu.
Makaron obłożyć brokułami, kapustą pekińską, jajkami, pieczonym mięsem, roszponką.
Wszystko posypać szczypiorem i cebulką.
Zalać całość gorącym rosołem.
Jajka oprószyć solą i czarnym pieprzem świeżo mielonym. Smacznego.